Rovásírásra alakító

Ez a program a megfelelően beírt magyar szöveget megjeleníti magyar rovásírással. FONTOS! Olvasd el lejjebb a "Tudnivalók"-at!

Az újabb, modernebb rovás-átíró kipróbálható itt: rovás-átíró
Az átírt rovásszöveg ki is nyomtatható.

A lefordítandó szöveg:

Az írás iránya:
A következő linkre kattintva le tudod tölteni egy képben az eredményt, ha nem több 12 sornál: rovasiras.png
Ha esetleg nem letölteni, hanem csak megnézni szeretnéd, akkor: rovasiras.png

Tudnivalók:

  1. A betűk képei a Wikipédiából valók, szabadon terjeszthetők.
  2. A program csak a magyar betűket ismeri. Ha a beírt szöveg 'w'-t, 'q'-t, 'x'-et, 'y'-t tartalmaz, akkor rendre ki lesznek cserélve 'v'-re, 'kv'-re, 'k(sz)'-re és 'i'-re.
  3. A rovásírást alapértelmezés szerint jobbról balra kell olvasni! A szöveget "normális" irányban kell beírni, majd kiválasztani a neked megfelelő írási irányt.
  4. A program a következő két karakteres betűket ismeri: cs, gy, ly, ny, sz, ty és a zs. Ha a beírt szövegben ilyen betű szerepel, azt tedd zárójelbe! Az én nevem például így kell beírni: Ka(sz)a (Zs)olt.
  5. A "(dz)" és "(dzs)" betűk a a képeik hiánya miatt nem használhatóak. Írd őket így: "dz" illetve "d(zs)" .
  6. A több karakteres hosszú mássalhangzók írása pl.: "ro(ssz)", "re(ccs)en"; de így is lehet: "ro(sz)(sz)", "re(cs)(cs)en".
  7. Mindegy, hogy kis vagy nagybetűkkel írsz, a rovás alakjuk nem különbözik.
  8. Ha valamit elírsz, hibázol; és a program egy rövid hibaüzenettel megáll, használd a böngésződ "Vissza" gombját. Ez azért van így, mert lusta vagyok felhasználóbaráttá tenni. Majd egyszer. Talán... ;-P
  9. Elvileg a hosszú (több soros) szövegek is jól működnek, ám letölteni egy képben legfeljebb 12-soros szöveget lehet (egy sor max. 28 karakter). Ha Te mégis több soros szövegből szeretnél képet, használd a PrintScreen billentyűt! ;-)
  10. Az oldal Opera, Google Chrome, Mozilla Firefox és Internet Explorer böngészőkkel is jól működik. Ajánlott felbontás: legalább 1024 pixel széles.

Vissza a honlapra: Kasza Zsolt honlapja
Ha valami észrevételed lenne (hiba az oldalon, valami ötlet, javaslat) itt megírhatod: Névjegy/üzenet küldés