Chatbot

Már régebben is készítettem egy-két primitívebb chatbotot, de ott akadt el a fejlesztés, amikor fel kellett volna tölteni az adatbázist sok-sok kérdés/válasz párral. Ám a prog.hu-n a robotpark.hu reklámozása céljából elővettek egy több éves társalgótémát, ahol adamika2000 belinkelte a saját chatbotját, a Józsit. 😀

Nos, ez a Józsi annyiban különleges, hogy üres adatbázissal indult, mindet amit tud, a vele csevegő felhasználóktól tanulta. Persze sok értelmetlen és trágár kifejezést is “megtanult”, de megvan az a nagy előnye, hogy az adatbázis “magától” feltöltődik, és egyre kiszámíthatatlanabb válaszokat fog adni (nem lesz annyira gépies).

És hogy ez miért jó? Pár hét/hónap után lesz egy hatalmas adathalmaz, tele kérdésekkel, kifejezésekkel, amiket átnézve/kiválogatva egy valódi, MI módszereket is alkalmazó chatbothoz fel lehet használni.

Itt jegyezném meg, hogy a robotparknál regisztráció után létrehozható chatbotokat úgy lehet tanítani, hogy van majdnem 800 előre meghatározott kérdés, és azokra kell lehetséges válaszokat megadni. Ez fárasztó, kreativitást igényel és sokáig tart (és nyilván ezért csináltatja ezt a LAFOX Kft. a gyanútlanul beregisztrált felhasználókkal… ;-)). De nem sokkal egyszerűbb, ha a robot magától tanul?

Tehát adamika2000 ötletét felhasználva gyorsan összedobtam én is egy “öntanuló” chatbotot, ő lett Rebot, az ismétlő robot.

Ajánlott oldalak:

6 hozzászólás “Chatbot” bejegyzéshez

 1. Kedves Zsolt!

  Tetszik a honlapod és az olvasáson kívül még egy csomó mindenhez értesz, úgy látom…
  Szeretnék tanácsot, segítséget kérni, ha volna jó ötleted, amiben a kerti hulladékot (meg mindenféle papírt, ilyesmit)el lehetne égetni.
  Volt már 2x vashordónk, csináltak neki lábat és egy kis ajtót, hogy ki lehessen hamuzni. Egy ideig jó volt (bár ronda, mert nem volt teteje és csak azzal lett letakarva eső ellen, ami éppen adódott).Idővel leesik az ajtó, szétég, elvékonyodik, aztán kész…
  Úgy szeretnék valami jó megoldást,ami praktikus, jól bírja a strapát, nem veszélyes és még dizájnos is(?).
  Nem az a cél, hogy fűtsön, (bár láttam a hordókályhádat: szupeeer!!!Van egy teraszunk,ami 2 oldalán nyitott, de a füstelvezetés gond, persze jó lenne ha melegítené olykor valami, de elsősorban
  a KERTI HULLADÉKÉGETŐ-re ha lenne ötleted, örülnék nagyon!!!!
  Köszi előre is!
  Üdv.
  Ágnes

  1. Kedves Ágnes!

   Én a kerti hulladékot inkább komposztálnám. A papír is mehet a komposztba, persze azért ne főleg abból álljon. Vannak “gyári” komposztálók, de könnyen lehet házilag is barkácsolni valamit, pl.: néhány raklapból, vagy fémhálóból, stb… Úgy is meg lehet csinálni, hogy jól nézzen ki: képek komposztálókról Én régebben egy hálós komposztálót használtam, de nehéz volt kiszedni belőle a komposztot, úgyhogy most csak két kupac van a kert hátuljában. Lenyírt fű, gallyak, rózsabokor ága, levelek, stb… minden kerti hulladék oda kerül, és pár év múlva humusz lesz belőle, mint az erdőkben a fák alatt.

   Üdv: Kasza Zsolt

Vélemény, hozzászólás?