Ígéretek – és a valóság…

Megkaptam az első bankszámlakivonatomat a K&H banktól.

[hidepost=0]A számlára utalt bér 60600 Ft volt, 60000-t felvettem, elvileg 600 Ft-nak kellene a számlámon lenni. Az április 19-én tartott gyűlésen kapott ígéretek szerint ez a számla semmilyen költséggel nem fog járni:

“Semmiféle költsége nem lesz ránk nézve” – Sz. T.

“Semmilyen költséggel nem jár a számlavezetés”  – Sz. T.

“Még egyszer mondom, hogy ez költséggel senkinek nem jár semmivel.”  – Sz. T.

Nézzük csak:

 • Kp. felvét tranzakciós jutalék: -543 Ft
 • Kp. felvét tranzakciós jutalék: -483 Ft
 • Csomag díj: -619 Ft
 • Kamat: -8 Ft

Ez akárhogy nézem, 1653 Ft levonás. Nem elég, hogy a 600 Ft-omat lenyúlták, még 1053 Ft-tal mínuszba is vagyok. Ennyit az ígéretekről…

Megjegyzem azért, hogy május 20-án bejött a bankfiók vezetője, és közölte, hogy sajnos rosszul értelmeztük azt az ígéretét, hogy havonta négy alkalommal  ingyen lehet felvenni a pénzt K&H automatából és havi kétszer más (pl.: OTP) automatából. Itt ugyanis vagy kapcsolat van, és az alapbeállítás az, hogy a K&H-nál az ingyenes. (Az OTP itt van az utca végén, kb.: 100 m-re, míg a K&H legalább egy kilométerre, pont Ványával ellentétes irányban…) Ezt átállítani csak úgy lehet, hogy személyesen be kell menni a bankba.

(“Akkor nekünk nem is kell bemenni sehova?” – E.
“Nem, nem, itt fogunk mindent megcsinálni.” – Sz. T. )

Be is mentem, de ez az átállítás valami nagyon bonyolult művelet lehet, mert az ügyintéző hölgy elkérte a telefonszámom, és mondta, hogy majd felhív, ha be kell jönni aláírni a papírokat. (Ez pénteken volt, szerda délben jött a hívás, bementem aláírtam, elvileg most már tényleg ingyenes lesz a készpénzfelvétel.) Az OTP-vel szemben annyi előnye van a K&H-nak, hogy sokkal udvariasabb (és csinosabb ;-)) az ügyintéző, és nem kellett sokat várni: egy-két percet ha ott töltöttem mindkét alkalommal.

Ja, a bankfiók vezetője még 20-án megígérte, hogy akinek pénzbe került a pénzfelvétel, annak visszafizetik. A kivonatot most elsején állították ki, de nem látom rajta a visszafizetett levonásokat… Talán majd a jövő hónapban? 😛

Szerkesztve:
Fejlemények itt: Bankok [/hidepost]

4 hozzászólás “Ígéretek – és a valóság…” bejegyzéshez

 1. Szia Zsolti!

  Ha valami nem világos, vagy nem érted, esetleg problémád van, azt inkább jelezd felénk és ne a nagyvilággal oszd meg, mert igencsak olyan képet festesz az egész cégről ami NEM valós!
  Igaz ez úgy az előző bejegyzésedre a Turul és a Pénz vonatkozásában (attól, hogy a boltban valamit 30 000 Ft-ért adnak, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy mi akárcsak a közelében lévő összeget is megkapnánk bérmunkadíjként – márpedig ha hiszed ha nem, érdekes módon csak azt a pénzt tudjuk szétosztani fizetésként amit együtt megtermelünk). Ha kérdésed van, fel lehet tenni! Mind azon dolgozunk, hogy még holnap után is legyen munkája mindannyiunknak.
  A bank által tévesen levont összegeket pedig vissza fogják utalni, ezt a fiókigazgató személyesen ígérte meg! Természetesen vállalom a felelősséget és a nevemet is az elmondottakkal kapcsolatban, mert én is ezek alapján a banki tájékoztatások alapján tettem meg azokat. A bankváltás és a bankszámla-nyitások is azért kellettek, hogy faragni tudjunk a költségeken anélkül, hogy bárkit el kellene bocsátani. Sőt, a korábban említett teljesítménybér is azt szolgálja, hogy a rezsiköltségeken spóroljunk, hiszen ha nem mennek a sok száz kw-ot fogyasztó gépek, akkor nem kell fölöslegesen fizetni. Érdekes módon most sokszor szombat és sok túlóra nélkül is megy ugyanannak a mennyiségnek az előállítása. Általában mindenki hamarabb hazamehet és mégis megvan a pénzük. Nem tartod érdekesnek?
  Természetesen alkotmányos jogod, hogy azt írj amit akarsz, azonban ha ezek a valóságnak nem felelnek meg és szintén nem valóságos képet festenek a cégről, akkor ezzel senki nem fog jól járni. Tönkretesszük a saját hírnevünket és nem fognak többet vásárolni tőlünk. Ha pedig ez bekövetkezik akkor mindannyian mehetünk segélyért. Nekem ez nem hiányzik. Nem hiszem, hogy olyan rossz lenne ez a munkahely a környékbeli viszonyokhoz képest. Személy szerint én nagyon szeretnék még sokáig itt dolgozni, mert nem olyan egyszerű munkát találni errefelé.
  Te nem így gondolod?
  Ha a következő hónapban nem rendeződik a bankszámlád akkor keress meg, nagyon szívesen segítek neked (ugyanúgy mint bárki másnak eddig és ezután is) az ügy elintézésében.

  Üdv: Szurovecz Tibor (a cikkben említett Sz. T.)

  1. Üdv!

   Nem hiszem, hogy bármi valótlant írtam volna – esetleg arról lehet szó, hogy nem mindent írtam le. (Hiszen mindenről nem lehet írni egy nyilvános blogon; erre a privát bejegyzések valók.)

   Nyilvánvaló, hogy a Turul csak töredékét kapja a bolti árnak, amit főleg csak a kontraszt miatt jegyeztem meg. (Úgy ezerpárszáz Ft/pár átlagárra tippelnék.) (Másik ok a SEO, vagyis a keresőoptimalizálás. Amiatt a bejegyzés miatt pl.: a “BATZ” szóra keresve az első oldalon szerepel a blogom a Google találati listáján ;-))

   A korábban hazamenés és a pénz kapcsolatáról majd a következő fizetésnél lehet beszélni, hiszen a mostani fizetésben még fél hónapnyi túlórázás is benne volt, e hónapban viszont valóban alig volt túlóra

   Természetesen ha (akár akaratom ellenére, tudtomon kívül, figyelmetlenségből, stb…) valami valótlan állítás szerepel valamelyik bejegyzésemben, kijavítom.

   Azóta már voltam a bankban (harmadszor), éppen bent volt a fiókigazgató is, és újra megígérte, hogy vissza lesznek fizetve a levonások, sőt, egy része akkor már állítólag vissza is volt fizetve. (SMS értesítést persze nem kaptam róla, mert ez “nem valódi” átutalás) Természetesen tervbe van egy bejegyzés a K&H-s fejleményekről, csak előbb megvárom az e havi számlakivonatot.

   “Személy szerint én nagyon szeretnék még sokáig itt dolgozni, mert nem olyan egyszerű munkát találni errefelé.
   Te nem így gondolod?”

   De. Ezt én is pontosan így gondolom. A gond a bizonytalanság; az, hogy nem lehet előre tervezni még pár napra sem. (Még jó régen, amikor Bíró Zsolt birtokolta a hangzatos ügyvezető-helyettes pozíciót a cégnél, az egyik első általa tartott gyűlésen arról beszélt, hogy a bizonytalanság milyen szörnyű. Ebben igaza volt.)

   Erre jó példa ez a levélrészlet, amit én írtam valakinek:

   “Áprilisban 15.-én kaptunk fizetést, az előleget a következő hétre vártuk (26.-áig kellett volna elvileg megkapni, de gondoltuk csak kifizetik Húsvét előtt.). 19.-én gyűlés, közölték, hogy a cég megy a K&H-hoz…”
   “… és mintegy mellékesen, ebben a hónapban elmarad az előleg… azaz a Húsvétot és Május elsejét pénz nélkül ünnepelhettük. Ha még időben szóltak volna, nyilván máshogy osztották volna be az emberek a pénzüket, de így…”

 2. Szia!

  Ha komolyan érdekel az igazság és a háttér, az esetleges kellemetlenségek valódi oka, akkor bármikor szívesen elbeszélgetek veled.

  Ja, és kérlek ne hasonlíts a Bíró Zsolthoz! Nem ismertem, csak hallottam róla, méghozzá azt, hogy elég rossz dolgokat művelt ezzel a céggel. Remélem azért az én tevékenységem korántsem lesz ennyire ártalmas a vállalatra nézve.

  Ha beszélgetünk, akkor a bizonytalanság okáról is lerántom számodra a leplet, bár a legutóbbi tájékoztatón is elmondtuk, hogy miről is van szó…
  Szóval szívesen várlak!

  Üdv: Tibi

Vélemény, hozzászólás?