A cég

Régi nagy kedvencem “A cég” című film Tom Cruise-zal a főszerepben. A főszereplő éppen elvégzi az utolsó vizsgáit, amikor egy nagy cégtől megkeresik, és állást ajánlanak neki. Luxuslakással, hatalmas fizetéssel, egyszóval valóra váltják az álmait. Aztán kiderül, hogy a cég ellen nyomoz az FBI, az ügyfelek közt a fél maffia, stb… Szegény Tomra aztán rájár a rúd, (mindenki el akarja tenni láb alól ;-)) de végül csak jóra fordulnak a dolgok.

Milyen érdekes véletlen, hogy e bejegyzés más módon is kapcsolódik Mr. Cruise-hoz.

[hidepost=0]

Szóval a múltkori Turulos bejegyzésem óta  meglepő fordulat következett be. A keddi “látogatásom” az irodában így is állandó viccelődés tárgyává tett, de amikor másnap délután értem küldetett a cég ügyvezető igazgatója (a múltkor csak a helyettese), én is arra jutottam, hogy igencsak ez az utolsó napom a cégnél. Fő az óvatosság alapon telefont hangrögzítő üzemmódba kapcsolva zsebre vágtam, és elindultam az oroszlán barlangja az igazgatói iroda felé.

Bent az igazgató, Hunya úr fogadott, de csak bemutatott egy ott lévő másik férfinak, aztán leült a sarokba. A másik férfi Tánczos Jánosként mutatkozott be, azt mondta, tanácsadóként dolgozik, és hát úgy hallotta, hogy nekem valami vitám van a céggel.

Mondtam neki, hogy egyeseknek nem tetszenek a blogomba leírt dolgok (ekkor elkérte a weboldalam címét és az emailcímem, azzal, hogy majd ha hazamegy, kedden megnézi, és ír egy üzenetet) . Majd azt mondta, hogy mondjam el, szerintem hogyan lehetne megoldani a problémát, ő már kitalálta, csak kíváncsi a véleményemre. Erre válaszoltam, hogy nincs semmilyen probléma, a keddi “kérésre” belépéshez kötöttem egyes bejegyzések “érzékenyebb” részeit.

Eztán jött a fordulat. Azt mondta, hogy ha engem úgyis érdekel, meg hobbim is, legyek a cég webmestere. Kell egy honlap, pár email-cím, esetleg később egy webáruház. Elvállalom-e?

Videóra kellett volna venni, hogy milyen képet vágott, amikor azt mondtam, hogy nem. 😀

Ezután azt akarta, hogy ajánljak valakit. Ismerőst, volt osztálytársat, stb… Erre azt a választ kapta, hogy nem tudok ajánlani senkit.

Aztán kérdezte, hogy van-e valami bajom a céggel.  Miután mondtam, hogy nincs, még megkérdezte, hogy akkor miért nem érdekel az ajánlata. Erre azt mondtam neki, hogy szeretném azt a munkát, de nem ennél a cégnél. Ekkor elköszönt, és kijöttem.

Aztán itthon jött a szokásos módszer: Google/tánczos jános turul cipő. Első találat: a szcientológus lista. Hoppá! A Bíró Zsolttal is így kezdődtek a dolgok. Tovább keresve itt a honlapján érdekes infók vannak: http://www.hatteradatok.hu/tanacsadas/SOS_telefon.html Telefonos tanácsadás, félóráért majdnem 15000 Ft, az harmincezres órabér. Két óra alatt többet keres mint én egy hónapban. És milyen munkákat vállal: “képezzem vagy kirúgjam egy munkatársam.stb.” innen: http://www.hatteradatok.hu/rolunk/kapcsolat.html

Szép kilátások. Most várom, hogy mi lesz. Ha megvesztegetni nem tudott, fenyegetni fog? Utánanéz ismerőseimnek, stb…? A szcientológusok keze messzire elér…

Ja, majdnem elfelejtettem a Tom Cruise-zal való kapcsolatot. Ő is a szcientológia egyház tagja. 😉

[/hidepost]

Vélemény, hozzászólás?