Raktár

Januártól kezdve talpraktárosként, február elejétől pedig ragasztóraktárosként is tevékenykedek a Turulnál. Ma volt egy “Raktárkezelési továbbképzés”, amin többek között az is kiderült, hogy a munkám pontos megnevezése az “alap- és segédanyag raktáros”.

Ja igen, és az általánosan elterjedt nézettel ellentétben nem kifestőt, hanem egy ahhoz hasonló kiadványt kaptak a résztvevők (így én is), amit Hunya úr pár éve egy Karácsony előtt adott mindenkinek. Előkerestem a régit is:

[hidepost=0]

A gyűlés utáni szünetben rákerestem a füzet szerzőjére, Piroska Gyulára, hát mit ad Isten, ő is szerepel a szcientológus listán… 😉

[/hidepost]

Ez pedig az alkalomhoz illően egy raktáros részlet az az egyik kedvenc sorozatomból, a Terminátor: Sarah Connor krónikáiból: http://www.youtube.com/watch?v=qP3CpUy3Em0 (Az elején a WC-s rész csak annak jelent valamit, aki látta a korábbi részeket is. ;-))

[hidepost=0]

A lényeg: Visszatértek a Tánczosék. Már egy jó ideje. Hunya úr valamilyen pénzügyi-tanfolyamra jár, hátha attól jobb lesz a cégnek. A Tánczos felesége meg a Turul új könyvelőjét oktatja, hogy a cégnek is jó legyen, meg a NAV-nak is.

A gyűlésről: Összecsődítették a Turul összes raktárosát (a Ványaiakat, a fatelepét, a szabászatét, tüzödéét, Karcsit, Pista bá-t, Kazár Józsit és engem). Ott volt még a Tibi, Hunya felesége, a volt felesége, meg a Tánczos is. Százhuszonkét percig tartott a “továbbképzés”.

Ezentúl minden nyilván lesz tartva valamilyen raktárban. A gépek, eszközök is. Pl.: a cérnák meg a tűk mind a tüzöde raktárához fognak tartozni. A gépek és szerszámok egyelőre Kazár Józsihoz tartoznak majd, amíg ki nem nevez valakit. A tüzöde és az alja közt is lesz egy félkészáru-raktár, Pista bá lesz a raktárosa.

Mindent csak kétpéldányos bizonylattal lehet majd kiadni. A raktárosoknak teljes anyagi felelősséget kell(lene) vállalniuk. De mivel a bőrraktár kivételével mindenhová az mászkál be, aki csak akar, ez nem aratott túl nagy sikert. ;-P

Mindent újra kell leltározni. Talpakat, bőröket, fatelepen a fákat, tüzödében a cérnát, tépőzárat, stb…

Minden raktárosnak ki kell tölteni egy “Elméleti ellenőrző lap” -ot, meg van egy “Gyakorlati ellenőrző lap” is. Hát kb. ennyi.

Ja, azt még mindig nem tudom, hogy mennyi lesz a fizetésem… Hétfőn huszadika, de fizetés péntek előtt nemigen lesz. Akkor kiderül. Nem igazán lenne nagy poén a 420 Ft-os órabér az egész napos rohangálás/cipekedés/nyilvántartás vezetése/felelősség vállalásért cserébe…

[/hidepost]

2 hozzászólás “Raktár” bejegyzéshez

  1. 420 HUF?

    Ne má!
    Mikor szarért-húgyért dolgoztam brigádosként 12-es műszakokban, éjjel-nappal, hétvégén-hétköznap ünnepnap-nem ünnepnap egyaránt, akkor is 1,90€-t kaptam legalább.
    Igaz, mindenki az órabéremen röhögött, úgyhogy a “Mennyit keresel óránként?”-ra inkább a “Majd kiderül…” választ szoktam adni, de legalább az is volt 550 HUF…

Vélemény, hozzászólás?