Én a Wikipédiában

A ma délutáni fűnyírásomat megszakította egy kisebb zápor, lett egy kis szabadidőm, ránéztem a weboldalam statisztikájára. A hivatkozásoknál látok egy ilyet: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kasza_Zsolt. Nocsak, bekerültem volna a Wikipédiába? (Előfordul, hogy némely robotok hamis bejövő linkeket beállítva látogatják az  oldalakat, hogy gyanútlan látogatókat csaljanak bizonyos weblapokra, de ez tényleg a Wikipédiáról jött látogatás volt.)

Megnéztem, az alábbi kép fogadott:

A laptörténet szerint az oldalt tegnap hozta létre egy nem regisztrált felhasználó, egy jelenleg orosz IP-címről. A lapot viszont nem robot, hanem magyarul nagyon is jól tudó személy készítette: nyelvtanilag és formailag egészen jó, de a tartalma hibás:

Kasza Zsolt (1982 – ) magyar informatikus, programozó.” – ez nem így van. Nem vagyok sem informatikus, sem programozó. Kisebb programokat írogatok ugyan, de ez kb.: ugyanaz, mintha néha csinálok sültkrumplit és szakácsnak tartanának. 😉

A Turul Cipő Kft. munkatársa.” – ez viszont igaz. A honlapomon nem emlékszem hogy ki lenne írva, esetleg a Google+ vagy a Facebook profilomról származhat az infó.

Persze a lapot törlésre jelölték, mert nem vagyok nevezetes.

Aki létrehozta a wiki-oldalt írhatna egy üzenetet, hogy tudjam hogy ki volt, meg mégis miért. 😉

Folytatás:

Közben eszembe jutott, hogy az illető több az oldalamra mutató linket is bemásolt a Wikire, ezért nyilvánvalóan korábban meg kellett néznie a honlapom. Statisztika fellapoz, május 5., 19:28 előtti látogatások átböngészése. Meg is lett az illető. 😉 Gondolom fix IP-je van, azért szerkesztette proxyn keresztül Wikipédiát. Valódi címére rákeresve van is egy csomó szerkesztése, nagy valószínűséggel egy Fejér megyében lévő kisvárosban lakik, azaz nem ismerem. Írtam a vitalapjára, hátha válaszol. Azóta már újra járt itt, szóval valószínűleg olvasta az üzenetet. 😉

 

Vélemény, hozzászólás?