Szolgálnak és védnek

Ma délután hazafelé jövetben éppen elhagytam Kőszigetet, amikor jött velem szemben egy rendőrautó. Gyanúsan az én oldalamban jött, így hát lehúzódtam. Mellém ért a rendőr, kérte a személyi igazolványom. Odaadtam, közben mondta, hogy biztosan valami félreértés lesz, mert látásból ismer, és tudja hogy mindennap Gyomára biciklizek.

Kiderült, hogy délelőtt Gyomáról hívta egy nő a rendőrséget, hogy ellopták a fiának a kerékpárját, ami pont olyan mint az enyém. (Én a bicajomat három hónapja vettem, úgyhogy nem aggódtam különösebben.) Mialatt a rendőr a rádióján bejelentkezett, megérkezett a nő. Elnézést kért tőlem és a rendőrtől is, mert tévedés történt: meglett a kerékpár, pontosabban el sem tűnt. Ha jól értettem, a fia nem ott kereste a biciklit, ahol korábban lezárva hagyta. 😉

Visszakaptam az igazolványomat, és folytathattam az utam.

A rendőr normálisan, udvariasan viselkedett, és jó jel, hogy errefelé érdemben foglalkoznak akár egy kerékpár eltűnésével is, nem úgy mint a nagyvárosokban, ahol sokszor segítségre szorulnak.

Kerékpár

3 hozzászólás “Szolgálnak és védnek” bejegyzéshez

 1. Szia,
  Gyomaendrődről írok neked.
  Azt szeretném kérdezni, hogy Gyomán hol és hogyan lehet regisztráltatni a kerékpáromat. Most kaptam és nagyon szomorú lennék, ha valaki eltulajdonítaná. Egyet már elvittek tavalyelőtt az állomásról.
  Előre is köszönöm válaszod.
  Anikó

 2. Szia!

  Nem tudom, hogy Gyomán van-e kerékpár regisztráció. Dévaványán a polgárőrség szervezi, talán a gyomai polgárőrségtől kellene megérdeklődni, hogy ők is foglalkoznak-e ilyesmivel.

  Üdv: Kasza Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük