Telefon függetlenítés

Tavaly október óta a mobilszolgáltatóknak a hűségidő lejárta után ingyen kell biztosítaniuk a náluk vásárolt telefonkészülékek hálózat-függetlenítését, ha az ügyfél (akinek a nevén van a telefon!) ezt kéri. Érdemes élni a lehetőséggel, hiszen aki eladná régi telefonját, nagyobb eséllyel talál vevőre, ha az bármelyik szolgáltatónál használható.

Márciusban úgy döntöttem, hogy lecserélem a már gyengélkedő akkumulátorú, lassan 6 éves ZTE Kis Plus telefonomat; és legalább kipróbálhatom a függetlenítést is. Telekomos vagyok, a Telekom honlapján be is pötyögtem az IMEI számot, kicsit később kaptam egy SMS-t:

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a megadott IMEI számhoz:*************** a feloldó kód még nem áll rendelkezésre, felvettük a kapcsolatot a készülékgyártóval, így szíves türelmét és megértését kérjük. A feloldó kódot SMS üzenetben küldjük meg. Üdvözlettel: Telekom

Ez március elsején volt, és ma, április negyedikén jött a feloldókódot tartalmazó SMS. Tehát foglalkoznak a nem túl elterjedt gyártók készülékeivel, és a kínai gyártók is válaszolnak a Telekom megkeresésére, még ha időbe is telik.

Vélemény, hozzászólás?