Dr. Hoppál Péter és a helyesírás

Egy ismerősöm hozzászólt Dr. Hoppál Péter (Fideszes) országgyűlési képviselő egyik Facebook-posztjához, ahol meglehetősen trágár és sértő módon szidták a tüntetőket. Az apropó egy betű elírása volt egy transzparensként használt lepedőn.

Dr. Hoppál oldalán kb. fél perc alatt találtam egy hasonló elütést, csináltam egy képet, majd (véleményem szerint) egy teljesen ártalmatlan, a netikettnek megfelelő kommentben ezt be is linkeltem:

Mivel a Fideszes oldalakról gyakran nyomtalanul el szoktak tűnni azok a posztok, amik még véletlenül a valóságot is megmutatnák a kormánypárti szavazóknak (pl.: Dankó Béla és Valánszki Miklós Róbert polgármester úr emlékezetes esete a 4231-es úttal), ezért most előrelátó voltam, és erről is van kép:

Egy nappal később már gyanús volt, hogy semmi reakció/értesítés a hozzászólásommal kapcsolatban, így megnéztem… volna. Mert nyomtalanul eltűnt. Dr. Hoppál elírását is javították azóta (ugye mennyivel könnyebb volt, mintha egy lepedőre festett szóban kellett volna?) .

Arról viszont lehetséges, hogy a képviselő úr nem tud, hogy a Facebook bizony megmutatja a szerkesztett bejegyzések korábbi változatát is:

Ennyit arról, hogy nincs cenzúra. Ha egy ilyen valóban apró, jelentéktelen “bakit” is megpróbálnak nyomtalanul eltüntetni, vajon mit meg nem tennének, ha valami komoly ügyre derülhetne fény?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük