Szentgenerátor

Valamelyik nap a Facebook feldobott valami cikket, (sajnos később nem találtam meg újra az eredetit, de nagyjából ennek egy változata lehetett) és elkezdtem gondolkodni, hogy egy ilyet magyar nyelven is elég könnyű lenne készíteni, “csak” egy adatbázis kellene a szentekről.

Mi is ez az oldal? Véletlenszerűen választ egyet a szentek közül, aki aztán a felhasználó védőszentje lehet. Persze ha nem tetszik a kapott szent, lehet másikat kérni tetszőleges alkalommal.

Sajnos nem találtam letölthető szent-adatbázist, ezért a Wikipédiáról másoltam ki a szentek listáját, majd írtam hozzá egy értelmezőt, ami a megfelelő formába hozta az adatokat:

Szent adatbázis

Innentől már könnyen ment a dolog, meg is született a saját verzióm. Nekem a “Szentgenerátor” elnevezés nem tetszik, az inkább arra utal, hogy létrehoz új szenteket, pedig csak meglévőkből választunk, ezért inkább Szentválasztónak neveztem el.

A dizájn elég fapados, de működik. Lehetnek tartalmi hibák, a wikiben lévő elírások (plusz zárójel, hiányzó kettőspont, stb…) miatt nem biztos, hogy minden adat úgy került az adatbázisba, ahogy kellett volna., ezeket természetesen javítom, ha észreveszem.

Szentválasztó

Ja igen, az oldal itt található: Szentválasztó

Egy hozzászólás “Szentgenerátor” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?