Codecool – ötödik hét

Már hetek óta tart a Codecoolnál a junior frontend fejlesztő tanfolyam, amire az Újratervezés programból jutottam be.

Eddig tetszik. Jók a feladatok, jó a mentor, jó a csapat: jó a hangulat. 🙂 És linux alól is lehet csinálni.

Viszont volt két olyan előadás, ami célszerűbb lett volna, ha nincs: a Growth Mindset és a Time Management, de ezeket leszámítva csak hasznos dolgokról volt szó.

Kb. 30 fő van a délelőtti “osztályban”, az FE3-ban, és fel vagyunk osztva 4-5 fős csoportokba. Hetente van 2-3 egyéni és egy csoportfeladat, a csoportfeladatot péntekenként kell bemutatni a többieknek. (A legutóbbi csoportfeladat egy Adobe Illustrator fájl alapján egy weboldal létrehozása volt.)

A tanultakat rögtön a gyakorlatba is átültetem, pl. a Dévaványa régen és most, meg a barsoom.hu oldalaimat is ezeknek megfelelően alakítottam át.

Jövő héttől kezdődik a javascript, amit várok, de újra lesznek osztva a csapatok, amit viszont nem annyira – ami működik, azon ne változtass.

Most jött el az ötödik hét vége, pénteken volt az első milestone teszt. Az első hetekben csak HTML, CSS, SASS/SCSS és némi Git volt a tananyag, így még csak egy egyszerű, feleletválasztós tesztet kellett kitöltenünk. (Talán az volt némi nehezítés, hogy angolul volt.)

Codecool 1. milestone test

A teszten minimum 50%-ot kellett elérni, de még csak a “bukás” közelébe sem került senki. Még az újratervezéses tesztnél is sokkal könnyebb volt, talán azért, mert a kérdések valóban csak a tanultakból lettek feltéve.

Legkésőbb a következő milestone teszt után újra beszámolok a fejleményekről.

Vélemény, hozzászólás?