Tojások a homokban

Reggel kicsit összébb akartam kaparni az építkezéshez még tavaly vásárolt – azóta már jelentősen megcsappant – homokomat, hogy elférjen mellette a sóder, amikor is apró tojások bukkantak a felszínre:

A tojásokat óvatosan összeszedtem (tizenegy darabot találtam) és beleraktam egy előzőleg homokkal megtöltött műanyagdobozba, majd még szórtam rá homokot, és az egészet az eresz alatti esővédett, de napos részre raktam:

Nem sokkal később találtam egy másik adag tojást, ezek kicsit kisebbek és sárgábbak voltak az előzőeknél, és “csak” tíz darab volt belőlük:

Ezeket is az előzőek mellé temettem. Kíváncsi vagyok, hogy mi fog kikelni belőlük. Teknős? Talán gyík, vagy valami kígyó?

6 hozzászólás “Tojások a homokban” bejegyzéshez

  1. Sziasztok!
    Párom ásás közben talált nagyon hasonló tojásokat, szinte ugyan olyan mint a képen. 1-et véletlenül kiejtett a kezéből és “alig” tudtuk megfogni, olyan rugalmas volt, pattogott. Kértem, hogy tegye vissza a fölbe őket. Mi nem jelöltük meg, hogy hova kerültek, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőlük. Ha Nektek kikel…kérlek írjatok nekem, hogy milyen állat lett belőle.
    Köszönöm

  2. Kedves Vivien!

    Nem keltek ki a tojások. 🙁
    Miután megtaláltam őket utánaolvastam, és megtudtam, hogy a hüllők tojásában nincs jégzsinór, ami rögzítené a tojás belső részeit, ezért nem szabad elmozdítani őket, viszont már akkor elmozdultak, amikor a felszínre kerültek. A megromlott tojásokból egyet kibontottunk, és egy kis kígyó-kezdemény volt benne, tehát valamilyen kígyók lettek volta.

Vélemény, hozzászólás?