Kaptam az egyik munkatársamtól egy szatyornyi csicsókát. Vetettem belőle a kertbe a krumpli mellé, a tavalyi kukorica helyére, és még ide-oda; hátha valahol megfogja és elterjed.
Egyúttal – mivel ugye a puding próbája az evés – azt is leteszteltem, hogy állja a versenyt a csicsóka a sült krumplival szemben. Az eredmény döntetlen: a sült csicsóka kb. ugyanolyan, csak nehezebb elkészíteni. (Rücskös, ezért nehéz megmosni/megpucolni; kemény, mint a fás retek, ezért szeleteléskor törik.)
Kinőttek a paprika-palántáim:
A paradicsom-palánták is egyre szebbek, most 22 naposak:
Ez meg egy locsolós, naplementés kép, csak úgy:
Ja igen, huszadika van…
[hidepost=0]Szállítás csütörtökön, pénz talán a jövő hét elején…[/hidepost]
Nekem is van csicsókám… Egyszerűen imádom. A legfinomabb ha friss kenyeret megvajazol, és nyersen felkarikázva rá teszed a csicsókát. Egy kis só, és máris ízek tökelege… Az ültetésről csak annyit hogy nálam egyszerűen nem lehet ki irtani. nagyon könnyen elszaporodik.
Kipróbáltam főve is, hasonlít a főtt krumplihoz, de a krumpli azért főve jobb. (Viszont a csicsókának érdekes sárga leve lett. :-))
Nyersen is jó, kicsit olyan mint a nyers sárgarépa.
A kökényről is úgy hallottam, hogy kiirthatatlan, de nálam nem fogta meg. 🙁