Csicsóka

Kaptam az egyik munkatársamtól egy szatyornyi csicsókát.  Vetettem belőle a kertbe a krumpli mellé, a tavalyi kukorica helyére, és még ide-oda; hátha valahol megfogja és elterjed.

Egyúttal – mivel ugye a puding próbája az evés – azt is leteszteltem, hogy állja a versenyt a csicsóka a sült krumplival szemben. Az eredmény döntetlen: a sült csicsóka kb. ugyanolyan, csak nehezebb elkészíteni. (Rücskös, ezért nehéz megmosni/megpucolni; kemény, mint a fás retek, ezért szeleteléskor törik.)

Kinőttek a paprika-palántáim:

A paradicsom-palánták is egyre szebbek, most 22 naposak:

Ez meg egy locsolós, naplementés kép, csak úgy:

 

Ja igen, huszadika van…

[hidepost=0]Szállítás csütörtökön, pénz talán a jövő hét elején…[/hidepost]

2 hozzászólás “Csicsóka” bejegyzéshez

  1. Nekem is van csicsókám… Egyszerűen imádom. A legfinomabb ha friss kenyeret megvajazol, és nyersen felkarikázva rá teszed a csicsókát. Egy kis só, és máris ízek tökelege… Az ültetésről csak annyit hogy nálam egyszerűen nem lehet ki irtani. nagyon könnyen elszaporodik.

  2. Kipróbáltam főve is, hasonlít a főtt krumplihoz, de a krumpli azért főve jobb. (Viszont a csicsókának érdekes sárga leve lett. :-))

    Nyersen is jó, kicsit olyan mint a nyers sárgarépa.

    A kökényről is úgy hallottam, hogy kiirthatatlan, de nálam nem fogta meg. 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük