Kincs, ami nincs

Tegnap elkezdtem kibontani a konyha és a nagyszoba közötti válaszfalat, ami egyben valami téglakályha-szerűség is volt (nincs semmi szigetelése és nagyon vizes, a helyére normális válaszfalat építek betonalapra). A tűztér alatt volt egy kis körbeépített üreg, nyilván azért, hogy oda hulljon a hamu, és annak az alja megütögetve úgy kongott, mintha valami üreg lett volna alatta.

Haza is szaladtam fényképezőgépért meg lámpáért, hátha valami “kincset” rejtettek alá vagy száz éve, de nem. :’-( Még csak üreg sem volt alatta, hiába volt olyan hangja. (A lottón se nyertem, úgyhogy holnap csak menni kell dolgozni. ;-P)

 

Aztán a falbontással is leálltam, mert észrevettem, hogy kikeltek a rozsdafarkú fiókák amik az éppen bontott falban lévő ajtótok fölött fészkelnek (a fal túloldalán), és amíg ott vagyok, a szüleik nem merik etetni őket, csak idegesen “kattognak”.

 

Úgyhogy inkább a leendő fürdőszobám falán tapasztottam be a réseket. A simaság nem lényeg, hiszen úgyis gipszkarton lesz a vályogfal előtt.

 

 

2 hozzászólás “Kincs, ami nincs” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?