Trianoni megemlékezés Dévaványán

Ma délelőtt volt a Trianoni megemlékezés Dévaványán, a Trianoni emlékműnél. Már jó előre felkészültem, hogy a megemlékezés előtti istentisztelet előtt csinálok néhány fényképet a dévaványai Szent Anna katolikus templomban, hiszen még úgysem jártam ott.

A templomban egy általam nem ismert személy (feltételezésem szerint a pap, bár nem “papos” ruha volt rajta) megkért, hogy a beázásokat is fényképezzem le, mert arról sosem esik szó, és nincs pénz a javítására. Így hát készítettem képet ezekről a templomot elcsúfító hibákról is, bár nem hinném, hogy egy a blogomban megjelent kép bármit is változtatna…

Benéztem a református templomba is, de ott már sokan voltak, úgyhogy ott nem fényképeztem; de úgy tudom, hogy 22-én megint erre járnak a Bihargók, és majd velük együtt ismét felnézek a toronyba, és közben a templomban is csinálok egy-két képet. 😉

A templomból hazamentem, mert még egy óra volt a megemlékezésig, majd amikor később visszajöttem, még mindig volt egy kis időm, úgyhogy csináltam néhány képet pl.: a napóráról:

A megemlékezésen (a verset/beszédet mondókkal együtt) 32 fő vett részt. Először meghallgattuk a Himnuszt, majd iskolások mondtak verset:

Ezután Novák Imre, Dévaványa alpolgármestere mondott beszédet:

Majd megint egy vers következett:

A vers után jött a koszorúzás. (Ekkor az eső elkezdett szemerkélni.) Koszorú lett elhelyezve az önkormányzat, a Jobbik, és az Új Magyar Gárda Mozgalom nevében is:

Végül elhangzott a Székely himnusz. Ezután a megjelentek kisebb csoportokra bomolva beszélgettek még, majd hazaindultak.

 

Egy hozzászólás “Trianoni megemlékezés Dévaványán” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?