Kerékpártúra 2013.06.23

A mai határjáró kerékpártúrán kilencen indultunk, de még később ketten csatlakoztak, így tizenegyen vettünk részt rajta. Az eredeti tervek szerint földutakon indultunk volna, de a hétvégi esők miatt az utak bizonytalan állapota miatt a jó öreg 4231-es úton indultunk el.

Mentünk vagy 8 kilométert, majd lekanyarodtunk Póhalom felé. Először a teleki “kastélyt” néztük meg. (A kastély errefelé nem palotát, hanem inkább nemesi kúriát jelenthetett.) Az épület sajnos elég lepusztult állapotban van. Mellette a régi teleki iskola épületében most fácánkeltető működik.

Itt volt egy “magasles”, ami előtt csoportképet csináltunk. Itt kaptam egy töltényhüvelyt. 🙂

Ezután továbbmentünk a póhalmi kastélyhoz, aminek már csak a helye van meg: egy kis, akácfákkal benőtt domb. A domb mellett van egy kis pihenőhely. A domb tulajdonosa meg akarja vásárolni és rendbe hozni a Póhalom környéki tanyákat, turisztikai célból. Az egyik tanya udvarára be is mehettünk.

Hazafelé egy másik úton mentünk, ami ugyan félig-meddig földút volt, de járhatónak tűnt. Itt-ott kicsit rázós, kicsit sáros volt, de a végén csak eljutottunk egy épülőfélben lévő tanyáig, amit a tavalyi túrán még szállodának gondoltunk:

Láttunk szamarakat, lovakat, teheneket, sárguló búzamezőket. Hazafelé még megálltunk a Szőllősi keresztnél.

Vélemény, hozzászólás?