Vadászgörény ketrec

Kedden lesz egy hónapja, hogy Lilit a vadászgörényemet hazahoztam. Akkor még kicsi volt nagyon, és azóta a még aznap délelőtt némi maradék OSB-lapból és egy rossz CRT monitor árnyékoló rácsából készült “ketrecben” lakott. Persze ha itthon vagyok kiengedem a szobában, de mert mostanában elég sokat nőtt, ideje volt egy új, nagyobb, a vadászgörények igényeinek megfelelőbb lakhelyet építenem neki.

[adsense_id=2]

Reggel vettem egy négyzetméternyi nyúlrácsot. Tetőléc, OSB-lap, facsavar, horganyzott lemez és drain cső akadt itthon. Rákerestem az Interneten, hogy mégis milyen egy görényketrec, és ma délután elkészült a Lili-lak.

Háromszintes, minden szintről egy “lépcső” vezet a fölötte lévő szintre, a legalsó szintről rögtön a legfelsőre is el lehet jutni egy csövön keresztül, és a legfelső szinten van a zárt búvóhely. A teteje és az egyik oldala nyitható. A cső végét horganyzott lemezből készült bilinccsel rögzítettem, mert a Lili szereti szétrágni a műanyag dolgokat. 😉

Lilinek tetszik, rögtön kipróbálta a csövet, és bár van egy szinte teljesen függőleges része is, gyorsan felmászik benne.

[adsense_id=2]

2 hozzászólás “Vadászgörény ketrec” bejegyzéshez

    1. Kedves Melinda!

      1 db OSB tábla kb. 3000 Ft, a rács kb. 2000 Ft, csavarok, lécek összesen szintén 2000 Ft körül, azaz az anyagár kb. 7-8000 Ft körül lehet.

      De ez a megoldás nem praktikus:
      – nehéz tisztítani, át is kellett alakítanom, hogy az eleje is nyitható legyen
      – a középső szint fölösleges (Lili nem tartózkodik ott sokat, csak átmegy rajta)
      – minden szintnek kellene egy kis perem, mert így kiszóródnak a száraztáp-maradványok meg az alomgolyócskák
      – a ketrec jelenlegi helyén nem tudom a tetejét kinyitni, ezért a búvóhely elejére is kellett egy nyílás

      http://kaszazsolt.hu/wp-content/uploads/2014/02/lili-a-vadaszgoreny.jpg

      Üdvözlettel: Kasza Zsolt

Vélemény, hozzászólás?