Kerékpár-csere

Most jött el az ideje, hogy lecseréljem a jó “öreg” biciklimet. Már a tavaly őszi Ismerd meg városunk határát túrán is elég rozoga volt, és azóta is sokat romlott az állapota, a 2014-es tavaszi túrán már “új” kerékpárral akartam részt venni.

Az “öreg” azért idézőjeles, mert ugyan csak alig 5 vagy 6 éve vettem újonnan, de az azóta megtett 25000 km a jó öreg 4231-es közúton igencsak meglátszik rajta. (Amúgy éppen most újították fel az út egyik legrosszabb szakaszát a 3-as és az 5-ös kilométerkövek között.)

Persze nem is nagyon vigyáztam rá: szakadó esőben, hóban, szélviharban is megtettem vele a napi 30 kilométert, itthon ráadásul csak a fal mellé támasztva tároltam ahol az eső, hó és jég is érte:

Az “új” meg azért idézőjeles mert az új biciklik közül a legolcsóbb is 40000 Ft körül kezdődik (ami 10000 Ft-al több mint amennyit nekem egy bicikli megér), úgyhogy inkább vettem használtan egyet egy huszasért, majd még 10000-ből új lámpát, sárvédőt, csomagtartót, prizmát, és gumikat kapott.

A ma délelőtt az új bringa összerakásával telt. Felszereltem a sárvédőket, lámpákat, csomagtartót; kicseréltem a gumikat, beállítottam a fékeket, szegecseltem az első sárvédőre a szokásos PET-palackból készült toldást a felcsapódó sár ellen, stb…

Az eredmény:

 

Próbából mentem egy kört Dévaványa körül, a próbaúton készült ez a fénykép is: http://devavanya.kaszazsolt.hu/kereszt/

 

 

Egy hozzászólás “Kerékpár-csere” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?