Kerékpártúra 2015.08.02

A mai túrán elég sokan – huszonnyolcan – indultunk el, de az úticélunkhoz már csak huszonnégyen  érkeztünk meg (két kisgyerekes páros még az út elején visszafordult).

Szokás szerint 14:00-kor indultunk a nagytemplom elől, utunk során elmentünk  a Bikaház mellett, a régi Fúdéri-iskola helyénél, majd Töviskes felé vettük az irányt. Útközben itt-ott megálltunk pihenni, ahol a régen arra lakók feleleveníthették emlékeiket. Az út során láttunk néhány a szabadban élő túzokot, marhákat, fácánokat; napraforgó és kukoricatáblák között tekertünk, útszéli fák árnyékában pihentünk meg. Volt egy pár száz méteres szakasz, ahol gyalogoltunk, de az út nagy része sima és “kerékpárosbarát” volt.

Megnéztük a töviskesi kastélyt – mint azt már a póhalmi túránál tapasztalhattuk a kastély nem “várkastély” vagy “palota”, hanem egy régen itt élt módosabb család nagy háza.

Hazafelé másik úton indultunk, a Szeghalmi erdőn keresztül (bár itt nem állt meg a csoport, mert eléggé borús volt már az ég, de én azért maradtam pár fénykép erejéig).

Nem sokkal Dévaványa előtt megálltunk egy útszéli körtefa mellett finom érett körtét eszegetni. Ezután elbúcsúztunk, és valamivel este hét előtt értünk haza.

Vélemény, hozzászólás?